Global Binn

Dünyanın Her Yerine En Hızlı Kargolama, Teslimat, Lojistik

USA Fulfillment

Tekstil İhracatı

Türkiye’nin tekstil ihracatında önemli bir rolü vardır. Türkiye’nin 2021 yılı ihracat hacmi 9.61 Milyar dolardır, ihracat hacminin önümüzdeki yıllarda büyümesi beklenmektedir. Türkiye’deki tekstil hammaddeleri ve ürünleri oldukça zengin ve çeşitlidir. Farklı coğrafi bölgelerde farklı kategoride tekstil ürününün üretimi yapılmaktadır. Örneğin Bursa ve çevresinde ipek üretimi yaygın iken, Denizli ve çevresinde havlu ve bornoz üretimi ön plana çıkmaktadır. Ayrıca birçok yabancı tekstil markasının üretimleri Türkiye’de yapılmaktadır.

Türkiye’deki tekstil üreticilerinin ihracata açılması oldukça doğru bir adım olacaktır. Dövizdeki ani değişimler nedeniyle Türk üreticilerin iç piyasada kar elde etmesi oldukça zor bir hale gelmiştir. Bu sebeple ürünlerin döviz üzerinden safisinin yapılacağı pazarlara açılmak yerli üreticinin kâr marjını büyük oranlarda yükseltecektir. Tekstil üreticilerinin öncelikle hangi ülkeye ihracat yapacağına karar vermesi gerekir. Amerika, 2021 yılında 14.28 Milyar dolarlık hacmi ile dünyanın en çok tekstil ithalatı yapan ülkesi olmuştur. Avrupa Birliği ülkelerinin de tekstil pazarında önemli bir konumu bulunmaktadır. Avrupa Birliği ülkeleri 450 milyonluk nüfusu ile global tekstil pazarının yaklaşık beşte birini oluşturmaktadır. Hedef ülkenin belirlenmesinin ardından satış ve dağıtım kanallarına karar verilmelidir.

Hazır Giyim İhracatı

2021 yılında Türkiye’nin hazır giyim ve konfeksiyon ihracatı, 2020 yılına göre %21,3 artış göstermiş ve toplam 21,5 milyar dolar olmuştur. 21,5 milyar dolarlık hazır giyim ihracatının, toplam ihracatımızdaki yeri yaklaşık %10’dur. Türkiye’nin hazır giyim ihracatı da potansiyeli yüksek olan sektörler arasındadır. Tüketicilerin online kanallar vasıtasıyla alışveriş yapma alışkanlıkları, üreticilerinin ürünlerini başka ülkelerde de pazarlamasına imkân vermektedir. Gelişen teknoloji ile ürünlerin yurtdışında pazarlanmasından ödemenin alınmasına kadar tüm süreç online olarak yapılabilmektedir. Hazır giyim tüketimini arttıran etkenlerden biri hızlı tüketim alışkanlıkları ve moda akımlarının sıklıkla değişmesidir. Bu durum “hızlı moda” olarak ifade edilmektedir. Tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarında güncel moda anlayışının yadsınamaz bir etkisi vardır, moda anlayışının değişmesi ile birçok tüketici yeni akıma uygun giyim ürünlerini satın almaktadır.

Öte yandan birçok tüketici küresel ısınma ve iklim problemleri nedeniyle sürdürülebilir ürünlere büyük rağbet göstermektedir. Dünya genelinde yapılan birçok ankette, tüketiciler ürünlerin sürdürülebilir olup olmamasının alışveriş alışkanlıklarını etkilediğini belirtmiştir. Birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de sürdürülebilir materyallerden hazır giyim üretimi yapan birçok firma bulunmaktadır. Sürdürülebilir üretimi benimseyen hazır giyim üreticilerin bu misyonlarını tüketicileri ile paylaşmaları doğru bir pazarlama stratejisi olacaktır.

İhracat Devlet Teşvikleri

Son dönemlerde ihracat yapan firmaların ekonomik açıdan desteklenmesi için yeni düzenlemeler hazırlanmış ve e-ihracat devlet teşvikleri ile ilgili yasal düzenlemeler yapılmıştır.
Ticaret Bakanlığı tarafından sağlanan e-ihracat ve ihracat teşvikleri ile ürünlerin yabancı pazarlara açılması Türk üreticiler için daha kolay bir hale gelmiştir. Üreticiler ihracatın ilk aşamasından son aşamasına kadar yaptıkları tüm masraflar için devlet teşviklerinden yararlanabilmektedir. Bu teşvikler ile pazarlama, tanıtım, yurtdışı depolama ve fulfillment giderlerinin büyük bir bölümü devlet teşvikleri ile karşılanabilmektedir.

Bir cevap yazın

Whatsapp Mesajlaşma
1
Detaylı bilgi için hemen ulaşın!
Merhaba, fulfillment ve ara depolama hizmetlerimiz hakkında bilgi için tıklayın!