Global Binn

Dünyanın Her Yerine En Hızlı Kargolama, Teslimat, Lojistik

USA Fulfillment

AMAZON FBA VE FBM SÜREÇLERİ NASIL İŞLER?

1994 yılında Jeff Bezos tarafından kurulan Amazon dünyanın en büyük e-ticaret sitesi ve online pazaryeridir. Amazonda satış yapmak isteyen satıcıların öncelikle bu platformda satıcı hesabi açmaları gerekmektedir. Amazon satış yapmak için bireysel satıcı hesabı veya profesyonel satıcı hesabı açılabilir. Profesyonel satıcı hesabı açmak bireysel satıcı hesabına göre daha avantajlıdır. Bireysel satıcı hesabında ürün yükleme sayısında limitler bulunmaktadır, ayrıca komisyon oranları profesyonel hesaba oranla daha yüksektir. Öte yandan bireysel hesaba sahip olan bir satıcının daha sonra profesyonel hesaba geçmesi mümkündür. Bu anlamda Amazonda satış yapmaya yeni başlayacak bir satıcının öncelikle bireysel hesap açarak satış oranlarını test etmesi ardından profesyonel hesaba geçmesi doğru bir strateji olacaktır. Amazonda satıcıları ürünlerinin Amazon tarafından depolanması ve kargolanmasını tercih edebilir veya bu süreçleri kendisi yürütebilir, bu yöntemler aşağıda detaylı olarak açıklanacaktır.

AMAZON FBA NEDİR?

Amazon FBA, Amazon tarafından satıcılara sağlanan fulfillment hizmetinin kısaltmasıdır. Amazon tarafından sağlanan bu hizmet klasik bir sipariş karşılama hizmetidir. Satıcılar ürünlerini toplu olarak Amazon depolarına sevk eder. Amazon, satış işlemlerinin gerçekleşmesinin ardından ürünleri alıcılara ulaştırılmak üzere kargoya verir. Bu sistem ile satıcı, satış sonrası operasyonel işlemlerin yürütülmesi için Amazon’dan hizmet almış olur. Amazonun FBA hizmeti ek ücretlendirmeye tabidir ve satıcının komisyon ücretlerinin yanısıra bu ücretleri de ödemesi gerekir.

Amazon FBA sisteminin avantajları yanında dezavantajları da bulunmaktadır. Ürünlerin altı aydan fazla depolanması ek maliyetlere yol açabilmektedir. Bunun yansıra gönderilerin takibi oldukça zordur. Stoklar veya gönderilerle ilgili bilgi almak istenildiğinde bir muhatap bulmak ve iletişime geçmek çoğu zaman mümkün olmamaktadır. Ayrıca Amazon FBA sistemi son derece katı kurallara sahiptir, ürünlerin paketlenmesi ile ilgili birçok şart bulunmaktadır. Standartlara uygun şekilde gönderilmeyen ürünler Amazon depolarına kabul edilmemektedir. Bu sebeple birçok satıcı Amazon FBA sisteminin kuralları konusunda bilgi sahibi olan ara depolarla çalışmaktadır. Ara depolar, ürünlerin Amazon FBA kurallarına göre yeniden paketlenmesi sağlayarak ürünleri Amazon depolarına sevk etmektedir.

AMAZON FBM NEDİR?

Amazon FBM sistemi klasik e-ticaret satış yöntemidir. Bu sistemde satıcı, satış sonrası süreçlerin tamamını kendisi yönetir. Amazon e-ticaret sitesinde yer alan ürünlerin satılmasının ardından paketlenmesi, etiketlenmesi ve kargoya verilmesi gibi süreçler satıcının kontrolündedir. Amazon FBM sisteminde satıcının uzman bir firmadan depolama ve fulfillment (sipariş karşılama) hizmetlerini alması mümkündür. Bu sayede Amazon FBA sisteminin katı kurallarına tabi olmadan ürünlerinin rahat bir biçimde yurtdışı depolarına sevk edebilir. Bunun yanısıra ürünlerini yalnızca Amazon üzerinden satmak zorunda kalmadan, diğer e-ticaret siteleri veya kendi web sitesi üzerinden satışa açmakta özgür olur.

AMERİKA HİZMETLERİMİZ

Globalbinn Fulfillment olarak siz müşterilerimize en uygun olan hizmeti sağlamak için alternatifler sunuyoruz. Amerika, Las Vegas eyaletinde yer alan depomuzda ara depo hizmetimizden veya depolama ve fulfillment hizmetlerimizden yararlanabilirsiniz. Siz müşterilerimizin tercihine göre ürünleriniz uzman personelimiz tarafından Amazon FBA standartlarına uygun olacak şekilde hazırlanarak Amazon depolarına sevk edilebilir. Yahut doğrudan depolama ve fulfillment hizmetimizden yararlanabilirsiniz. Bu yöntem ile ürünlerinizi dileğiniz platformdan satışa açabilir, satış sonrası tüm süreçlerin (paketleme, etiketleme, kargoya verme vs.) yönetimini bize bırakabilirsiniz! Daha fazla bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz!

Bir cevap yazın