Global Binn

Dünyanın Her Yerine En Hızlı Kargolama, Teslimat, Lojistik

USA Fulfillment

Amerika Pazarının Avantajları

Amerika Birleşik Devletleri, elli eyaletten oluşmaktadır ve 334 milyonluk nüfusu ile dünyanın en kalabalık üçüncü ülkesidir. Dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan Amerika’da tüketim malları ve ticari hizmetlerde serbest piyasa ekonomisi sistemi uygulanmaktadır. Bu ekonomik sistemin isleyişinde devlet kurumlarının müdahalesi daha azdır, satıcılar daha özgür bir biçimde pazara dahil olabilirler.

Amerika, dünyanın en çok ithalat yapan ülkesidir. Birleşmiş Milletler (UN) Comtrade verilerine uyarınca: ABD 2021 yılındaki toplam ithalat hacmi 2,93 trilyon dolardır. Amerika e-ticaret yapmak için en elverişli ülkedir. 2021 yılında toplam 870 milyar dolarlık geliri ile e-ticarette dünya lideridir. Ayrıca Amerika’da toplam 82 milyon sınır ötesi çevrimiçi tüketici bulunmaktadır. Amerika hem online ticaret yöntemleri hem tüketici alışkanlıkları acısından e-ticaret ve e-ihracat için en uygun pazardır. Türkiye’deki bir üretici acısından hem pazarın genişliği hem de esnekliği bakımından Amerika pazarı doğru bir tercih olacaktır.

Türkiye ve Amerika Arasındaki Ticari İlişkiler

Türkiye ve Amerika arasındaki ticari ilişkiler oldukça gelişmiştir ve her geçen yıl gelişmeye devam etmektedir. ABD, 2021 yılında 27,8 milyar dolarlık ikili ticaret büyüklüğü ile Türkiye’nin en büyük dördüncü ticaret ortağı konumundadır. Son 5 yılda Türkiye’nin ABD’ye ihracatı yıllık ortalama %11 oranında artış göstermiştir. Bu verilerden de açıkça görüldüğü üzere Amerika Türk üreticileri için stratejik açıdan potansiyeli oldukça yüksek bir pazaryeridir.

Türkiye’nin, ABD’ye 2021 yılında en fazla ihracat yaptığı sektörler: Makine ve Mekanik parçalar, halılar ve yer Döşemeleri, Demir çelik ürünleri, taş ve çimento benzeri maddelerden eşyalar, silah ve mühimmat, değerli taşlar ve metallerdir. Her biri son 5 yılda artış gösteren bu sektörler arasından silah ve mühimmat ve bunların parçaları yıllık ortalama %43 büyüme ile en fazla artış gösteren sektördür. İnciler, kıymetli taş ve kıymetli metaller yıllık ortalama %37 büyüme ve halılar ve diğer yer döşemeleri %21 büyüme göstermiştir. Bu sektörler dışında tekstil ve hazır giyim sektörü de potansiyeli oldukça yüksek sektörlerdendir.

ABD ile Türkiye arasında Serbest Ticaret Anlaşması bulunmamaktadır, bu sebeple ihracatta gümrük vergisi uygulanmaktadır. Amerika’ya yapılacak ihracatlar işlemlerinde ürünlerin paketleme ve etiketleme koşulları eyaletlere göre değişkenlik göstermektedir. Urunun ihraç edileceği eyaletin paketleme ve etiketleme ile ilgili düzenlemeleri için FDA’nın web sitesini ((https://www.fda.gov/Regulatory-Information) inceleyebilirsiniz.

İhracat Çözüm Ortağınız Olalım!USA Fulfillment

Globalbinn Fulfillment olarak ihracat yolculuğunuzda çözüm ortağınız olmaktan memnuniyet duyarız. E-ticaret ve e-ihracat konusunda kusursuz danışmanlık hizmetlerimiz ile ihracatın her aşamasında yanındayız, daha fazla bilgi için hemen iletişime geçebilirsiniz!

Kaynak: https://www.kolayihracat.gov.tr/

Bir cevap yazın

Whatsapp Mesajlaşma
1
Detaylı bilgi için hemen ulaşın!
Merhaba, fulfillment ve ara depolama hizmetlerimiz hakkında bilgi için tıklayın!