Global Binn

Dünyanın Her Yerine En Hızlı Kargolama, Teslimat, Lojistik

USA Fulfillment

E-ihracat en basit tanımla sınır ötesi e-ticarettir. E-ihracat, mikro ihracat kuralları çerçevesinde yapılmaktadır, bu kurallarda ürünlerin miktar ve değeri hakkında bazı limitler vardır ve bu limitler her sene değişmektedir. 2022 yılı için mikro ihracat limitleri 300 kilogram ve 15.000 Euro’dur.

E-ihracatın geleneksel ihracat modeline göre birçok avantajı bulunmaktadır. E-ihracatın ilk avantajı Elektronik Ticaret Gümrük Beyanı (ETGB) aracılığıyla yapılabilmesidir. Klasik ihracat modelinde gümrük beyannamesi için gümrük müşavirine ihtiyaç duyulurken e-ihracatta bu ihtiyaç söz konusu değildir. Elektronik Ticaret gümrük beyannamesi, ekspres taşıyıcılar tarafından online ortamda düzenlenmektedir. Öte yandan e-ihracat, klasik ihracat modeline göre son derece hızlıdır. Klasik ihracatta işlemler ürün grubu, alıcı, gerekli evraklar gibi etkenlere göre 2 ile 7 gün arasında sürebilmektedir. E-ihracatta ise ETGB ile işlemlerin tamamı 12 ile 48 saat arasında tamamlanıp e-gümrükleme yapılabilir. Son olarak e-ihracat urunun pazarlanması, alıcıya ulaşma, tahsilat ve diğer tüm süreçlerin tamamı dijital kanallar kullanılarak tamamlanabilir. Gelişen teknoloji ile tüketici alışkanları da evrilmiştir, günümüzde birçok kullanıcı alışveriş yapmak için online pazar yerlerini ve web sitelerini tercih etmektedir. Bu anlamda e-ihracatın dijital çağa oldukça uygun bir pazarlama ve satış yöntemi olduğunu söylemek doğru olacaktır.

E-ihracat yalnızca mal ihracatını kapsamamaktadır, hizmet ihracında da uygulanan bir modeldir. Özellikle Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) için çok elverişli olan bu method, KOBİ’lerin ürün ve hizmetlerini daha hızlı ve daha kolay bir şekilde yurtdışı pazarına açmasına imkân vermektedir. İç pazarda iyi bir seviyeye gelmiş ve ürün ya da hizmeti yurtdışı pazarına uygun olan işletmelerin e-ihracata başlaması oldukça doğru bir strateji olacaktır. E-ihracat yapmak isteyen işletmeler, hedef ülkede yaygın olarak kullanılan online pazar yerlerine satıcı olarak kaydolmalı ya da yurtdışındaki alıcıların sıklıkla kullandığı ödeme sistemlerini web sitelerine entegre etmelidir. Satış sonrasında işlemlerin tamamı dijital kanallar aracılığıyla tamamlanabilmektedir.

Sonuç olarak e-ihracat, klasik ihracat modeline göre son derece hızlı ve basit bir modeldir, tüm süreçlerinin dijital kanallar aracılığıyla gerçeklemesi sebebiyle günümüzdeki alışveriş alışkanlıklara çok daha uygundur. Globalbinn Fulfillment olarak ihracattaki çözüm ortağınız olmayı hedefliyoruz. Amerika ve İngiltere’deki depolarımızda, Türk işletmelere en kaliteli ve en uygun fiyatlı depolama ve fulfillment hizmetlerini vermekteyiz. İhracat ve yurtdışı satış operasyonları konusunda daha fazla bilgi almak için bize her zaman ulaşabilirsiniz.

Bir cevap yazın